Brbljaonica
Dobro došli,

Ukoliko niste član foruma, registrujte se i priključite se komentarisanju i druženju sa ostalim forumašima.

Hvala na poseti,
vaša Brbljaonica smajlic
:warning1 NOVOREGISTROVANI A NEAKTIVNI ČLANOVI SE NAKON PET DANA OD DANA REGISTRACIJE TRAJNO BRIŠU SA FORUMA.

Delite
Ići dole
avatar
Jelenak
Sweet Admin
Sweet Admin
Broj poruka : 10787
Points : 12914
Datum upisa : 25.05.2012
Omiljeni citat : " Ako biraš između osećaja i mišljenja drugih ljudi, biraj ono što će te usrećiti. "
http://brbljaonica.serbianforum.info

Itiham

taj Sre Sep 24 2014, 10:24


[You must be registered and logged in to see this image.]

Pon-čet od 22h na Hayat Tv!

SINOPSIS:

U jednom malom ruralnom selu u Libanu živi mlada djevojka Reem sa svojom majkom, dva brata i mlađom sestrom. Reem je kao dijete izgubila oca, i rano je morala početi raditi kako bi izdržavala porodicu i brinula se o bolesnoj majci. Reem radi u fabrici tekstila u obližnjem selu. Zarađuje dovoljno da bi izdržavala porodicu, uz pomoć 22-godišnjeg brata koji je također rano počeo raditi. Ibrahim, Reemin brat, radi u auto-servisu u vlasništvu Reeminog vjerenika Waleeda kojeg godinama voli i za kojeg će se, nada se, udati.

Reem je lijepa djevojka, vrlo šarmantna. Odrasla je s dvije djevojke koje su joj bile poput sestri,  Souhom i May. May živi sa svojom siromašnom porodicom u selu u kojem živi i  Reem. Souha je siroče koje živi s bratom i njegovom suprugom koji joj ne pružaju ljubavi i pažnje.

Reem, Souha i May su odrastale zajedno, a zajedno i rade u fabrici tektila. One su jednostavne, naivne djevojke koje nikome nisu učinile zlo.

Jednog dana, jedan Libanac po imenu Ihsan dolazi u fabriku i traži da se nađe s direktorom, g.Rasheedom, koji je tog dana odsutan. Umjesto toga, sastaje se s njegovim rođakom, Najibeom. Najibe je iznenađen Ihsanovim zahtjevom. On traži mlade, iskusne djevojke koje će raditi u fabrici tekstila u Egiptu koja je u vlasništvu Libanca koji želi pomoći ljudima iz svoje zemlje. Djevojkama se nudi ugovor na tri godine, plaćen smještaj i dobru platu.
Ihsan bira Reem, Souhu i May kao djevojke koje će povesti sa sobom u Egipat. Nudi Najibeu novac da ih nagovori na odlazak. Najibe ih uspijeva nagovoriti da idu u Egipat, u nadi da će započeti novi život i imati svjetliju budućnost. Reem nije sigurna u ovu odluku, plaši se, i svoje osjećaje dijeli s prijateljicama. Pratimo njihov odlazak u Egipat, gdje nam predstavljaju Khaleda i njegove sestre  Leen i Kholoud koje dolaze u Egipat na vjenčanje njihovih roditelja Ashrafa iLayle koji su godinama bili razvedeni, dok ih Khaled nije nagovorio da se pomire. Khaled je s ocem živio u Egiptu, a njegove sestre su s majkom živjele u Libanu.

Reem i njene prijateljice stižu u Egipat gdje upoznaju Hind koja se predstavlja kao asistentica vlasnika fabrike za kojeg će djevojke raditi. Hind vodi djevojke u veliku vilu gdje će boraviti do otvaranja fabrike. U Reem se ponovo budi sumnja nakon što im Hind odbije dati pasoše. Hind upoznaje djevojke s muškarcem po imenu Zaki koji odmah započinje svađu s  Reem koja završava tako što će je ošamariti.  Dan kasnije, Zaki i Hind organizuju veliku zabavu i pozivaju djevojke da im se pridruže. Djevojke prvo oklijevaju, ali ih Hind uvjerava da je to nešto sasvim normalno. Nedugo nakon što se Souha i Reem pridruže zabavi, policija izvršava raciju u vili, i hapsi sve prisutne, uključujući Reem. Souha uspjeva pobjeći s Hind, ali May ostaje. Potpuno zatečena situacijom, pokušava pobjeći skočivši s balkona pri čemu umire.

Reemina porodica saznaje za njeno hapšenje, i njen brat i vjerenik je se odriču. Njena majka ne vjeruje da je ta vijest tačna i umire na putu na Mayinu sahranu.
Reem u policijskoj stanici insistira da je nedužna, i  svu u suzama je primjećuje advokat po imenu Mitr Kamil, i odlučuje zastupati djevojku koja ga podsjeća na osobu koju je volio, a koja  je umrla nekada davno.  Kamil  je usamljeni advokat, i Khaledov i Ashrafov prijatelj, i odlučuje se pobrinuti za Reem i pomoći joj u svemu. On moli Khaleda koji ide u Liban da se sastane s porodicom da odvede Reem  njenoj porodici. Khaled vodi Reem u Liban gdje se ona sreće s porodicom. Odmah po dolasku ona saznaje za majčinu smrt. Brat je želi ubiti jer svi u selu vjeruju da se Reem bavi prostitucijom, ne znaju da je ona sasvim nedužna. Njen vjerenik Waleed je napada i tuče pred svima. Zaustavlja ga Najibe i on vodi Reem u bolnicu i kontaktira Khaleda da ga obavijesti šta se desilo. Khaled stupa u kontakt s Kamilom i on ga moli da vrati Reem u Egipat. Reem boravi s Khaledom u vikendici njegove porodice, i nakon dana i noći provedesnih s njim počinje gajiti osjećaje prema njemu.

Po Reeminom dolasku u Egipat, Kamil joj saopštava da se želi oženiti njom i brinuti o njoj. Ona prihvata, mada gaji osjećaje prema Khaledu. Reem se udaje za Kamila, a samo nekoliko dana kasnije bit će šokirana njegovom smrću.

Reem nasljeđuje sve Kamilovo bogatstvo i odlučuje se osvetiti ljudima koji su se oteli, i koji joj nisu vjerovali kad se vratila kući. U međuvremenu pratimo i Souhe koja živi s  Hind i odlučuje prostitucijom zarađivati za život. Reem stupa u kontakt sa Souhom i poziva je da živi s njom i odrekne se načina života kojim je živjela do tada.
Reem se vraća u svoje rodno mjesto i prijeti  svom bivšem vjereniku Waleedu i svom bratu koji još radi za Waleed uprkos onome što je on uradio njegovoj sestri.

U međuvremenu saznajemo da je lider bande koja je otela Reem niko drugi nego Ashraf, Khaledov otac i Kamilov najbolji prijatelj. Ashraf, uspješni biznismen, poznat po svojim humanitarnim aktivnostima, također je osoba odgovorna za trgovinu dijamantima i ljudima.

Kako vrijeme prolazi, Reem je sve bliža Khaledu i otkrivanju bande koja je na prevaru dovela nju i njene prijateljice u Egipat.

Paralelno sa predstavljanjem Reemine priče, serija predstavlja i priče Khaledovih sestara Kholoud i Leen. Kholoud je zaljubljena u siromašnog momka koji radi s njom u apoteci, a Leen u oženjenog profesora na njenom fakultetu, koji ne joj ne uzvraća osjećaje.

Reem se bori sa svojom ljubavlju prema Khaledu svjesna da je njegov otac odgovoran za sve njene jade. Souha se bori između načina života koji je odabrala i želje da krene ispočetka. Khaled se bori između ljubavi prema Reem i njegove odanosti prema njenom pokojnom mužu kojeg je smatrao drugim ocem.Poslednji izmenio Jelenak dana Pon Avg 24 2015, 02:01, izmenjeno ukupno 1 puta
avatar
Jelenak
Sweet Admin
Sweet Admin
Broj poruka : 10787
Points : 12914
Datum upisa : 25.05.2012
Omiljeni citat : " Ako biraš između osećaja i mišljenja drugih ljudi, biraj ono što će te usrećiti. "
http://brbljaonica.serbianforum.info

Re: Itiham

taj Sre Sep 24 2014, 10:25

Na vk se postavljaju epizode snimljene sa Hayat-a.

1.ep
[You must be registered and logged in to see this link.]

2.ep
[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu